Kruh od pirova i heljdina brašna s orasima i datuljama

Ovaj kruh izvrsno prija uz bilo koje jelo, a odličan je i kao podloga za crostine s namazom od graška i klicama cikle

250 g integralnog pirova brašna
50 g integralnog heljdina brašna
2 žličice praška za pecivo (bez fosfata)
1 žlica mljevenog psylliuma
½ žličice soli
50 g miješanih sjemenki (buće, lana, sezama, chia)
30 g oraha, krupno nasjeckanih
4 datulje, sitno nasjeckane
2 žlice kokosova ulja
300 ml vruće vode

U zdjeli pomiješajte obje vrste brašna, prašak za pecivo, psylliuma, sol, sjemenke, orahe i datulje.

Dodajte dvije žlice kokosova ulja pa polagano dodajte vruću vodu i pomoću miksera sa spiralnim metlicama umijesite tijesto.

Mijesite dugo dok tijesto ne postane glatko i kompaktno. Duguljasti kalup za kruh obložite papirom za pečenje pa u njega prebacite tijesto. Vlažnim ga rukama poravnajte i, ako želite, na vrh utisnite nekoliko cijelih oraha. Pecite sat vremena u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 °C. Pečeni kruh prebacite na rešetku i potpuno ga ohladite. 

Crostini s namazom od graška i klicama cikle

Andrea Cukrov, cukar.com.hr

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensaklub.hr

Ostali članci