Brzi bezglutenski kruh

Ako ste osjetljivi na gluten, to ne znači da si morate uskraćivati svježe pečen kruh. Ovaj ćete osobito lako i brzo pripremiti jer ne sadrži kvasac

Sastojci:

140 g brašna od badema
130 g aru praha
40 g mljevenog lana
½ žličice soli
1 žličica praška za pecivo
4 jaja
1 žličica jabučnog octa ili limunova soka
1 žlica nektara od agave

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Manji kalup za kruh obložite papirom za pečenje. U zdjelu stavite brašno od badema, aru prah (možete upotrijebiti i mješavinu bezglutenskih brašna), mljeveni lan, sol i prašak za pecivo. Dobro promiješajte i u smjesi napravite udubinu. U drugoj zdjeli nekoliko minuta miksajte jaja. Umiješajte jabučni ocat i nektar od agave pa tu mješavinu ulijte u udubinu u brašnu. Kratko promiješajte i odmah ulijte u kalup za kruh. Pecite 35 do 40 minuta. Tada drvenim štapićem provjerite je li kruh pečen – ako štapić ostane vlažan, smanjite temperaturu na 160 i nastavite peći još 10-ak minuta. Pečeni kruh ostavite da se potpuno ohladi prije rezanja.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensaklub.hr

Ostali članci