Vruća čokolada s bučom

Ima li što bolje u sivi jesenski dan od vrućeg napitka s čokoladom, bučom i mirisnim začinima – k tome, bez namirnica životinjskog podrijetla

Za šalicu napitka potrebno je

250 ml biljnog mlijeka

50 g kuhane ili pečene buče

1-2 žlice kakaa ili 30 g tamne čokolade

2-3 žlice javorova sirupa

½ žličice mljevenog cimeta

malo svježe naribanoga muškatnog oraščića

 

Mlijeko ulijte u lončić, pa mu dodajte buču narezanu na komade, kakao razmućen s malo vode ili nasjeckanu čokoladu, javorov sirup i začine. Kuhajte na laganoj vatri neprestano miješajući dok se sastojci ne zagriju. Smiksajte štapnim mikserom (ili pažljivo ulijte u blender i smiksajte) tako da dobijete zapjenjeni, glatki kremasti napitak. Odmah poslužite posuto s malo cimeta. (Ako vruću čokoladu želite poslužiti sa sljezovim kolačićima, kupite ih u prodavaonici zdrave hrane i obavezno provjerite sastojke kako biste izbjegli želatinu i bijeli šećer, koje vrlo često sadrže.)

 

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensaklub.hr

Preporučujemo

Ostali članci