Proljetni burger s graškom

Tko ne voli vegeburger! Za ovaj je savršeno integralno pecivo s puno zelene salate i ploškama rotkvica, a za pikantniji okus ubacite i malo mladog luka

240 g kuhanog slanutka (1 mala limenka)

200 g graška (mladog graška ili odmrznutog iz dubokog zamrzavanja)

100 g integralnog brašna

50 g pahuljica za pire-krumpir

2 žlice vode

1 žlica nasjeckanih svježih listića peršina i metvice

1-2 žličice limunova soka

soli po ukusu

malo kukuruznog brašna

maslinovo ulje za pečenje

 

Slanutak i 100 g graška stavite u blender ili električnu sjeckalicu i usitnite tako da dobijete mrvičastu smjesu (možete ih i zgnječiti vilicom). Prebacite u zdjelu te dodajte ostatak graška, integralno brašno, pahuljice za pire-krumpir, vodu, nasjeckani peršin i metvicu pa začinite solju i limunovim sokom. Promiješajte kako biste dobili homogenu smjesu. Od nje oblikujte 6 pljeskavica teških otprilike 100 g. Lagano ih uvaljajte u kukuruzno brašno pa ispecite na malo maslinova ulja, po 5 minuta sa svake strane. Umjesto brašna za povezivanje smjese možete upotrijebiti stari kruh ili krušne mrvice; prema potrebi prilagodite količinu vode kako bi smjesa bila kompaktna.

 

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensaklub.hr

Preporučujemo

Ostali članci