Brzo ukiseljeno grožđe

Jednostavna metoda brzog kiseljenja omogućuje da od omiljenog sezonskog voća brzo dobijemo pikantnu deliciju

oko 2 kg grožđa

½ litre bijelog octa

2 žlice soli

2 žličice šećera

3 češnja češnjaka

1 grančica ružmarina

1 peperoncino

 

Grožđe dobro operite, uključujući i peteljke. Rasporedite ga u velike staklenke. Ocat ulijte u lonac pa ga zagrijte na srednjoj vatri. Dodajte sol, šećer, češnjak, ružmarin i smrvljeni peperoncino. Kad zakipi, maknite s vatre te time prelijte grožđe u staklenkama. Na staklenke stavite poklopce, ali ih nemojte zatvoriti, to učinite tek kad se ohladi na sobnu temperaturu. Stavite u hladnjak. Grožđe možete poslužiti već nakon 60 minuta hlađenja. U hladnjaku može stajati dva tjedna.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensaklub.hr

Preporučujemo

Ostali članci