Keksi od pirova i slanutkova brašna

Slijepite ih namazom od lješnjaka ili pekmeza i pazite prste:)

150 g integralnog pirova brašna
50 g slanutkova brašna
70 g nerafiniranog smeđeg šećera
1 žličica cejlonskog cimeta
na vrh noža praška za pecivo (bez fosfata)
prstohvat soli
1 jaje
100 g maslaca
3 - 4 žlice veganskog namaza od lješnjaka ili pekmeza, prema želji, za spajanje keksa

U zdjeli pomiješajte obje vrste brašna, šećer, cimet, prašak za pecivo i sol. Dodajte jaje i hladni maslac narezan na listiće. Sve miješajte mikserom sa spiralnim nastavcima ili rukama tako da utrljate maslac u brašno.

Kada dobijete mrvičastu smjesu, prebacite sve na radnu plohu i zamijesite tijesto, formirajte ga u kuglu, omotajte prozirnom folijom i odložite u hladnjak oko pola sata.
Ohlađeno tijesto razvaljajte valjkom za tijesto na debljinu 3 - 4 mm. Napravite ovo na silikonskoj podlozi ili između dva lista papira za pečenje. Modlicom za kekse izrezujte željene oblike te ih posložite u posudu za pečenje.

Pecite 12 - 13 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 °C. Pečene kekse prebacite na rešetku za hlađenje. Kada se ohlade, spojite ih veganskim namazom od lješnjaka ili pekmezom, prema želji.

Andrea Cukrov, cukar.com.hr

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensaklub.hr

Ostali članci