Grieskoch ili koh od griza

Starinski recepti obično su vrlo jednostavni, a svaka je slastica pravo slavlje

2 dl mlijeka
4 žlice instant pšenične krupice (griz)
žličica maslaca
vanilin šećer
4 jaja
1/2 žličice soli
2 žlice šećera
sok od malina za preljev
U mlijeko dodajte šećer, sol i maslac pa zagrijavajte na srednje jakoj vatri dok ne postane vruće. Dodajte griz, smanjite vatru i lagano miješajte dok se ne zgusne.
Kad se griz zgusne, sklonite ga s vatre i ostavite da se ohladi. Pjenasto umutite žumanjke i vanilin šećer pa ih umiješajte u griz.
U drugoj posudi dobro istucite bjelanjke pa snijeg ručno umiješajte u smjesu griza i žumanjaka. Sve to izlijte u manji lim koji ste prethodno dobro namazali maslacem i lagano pobrašnili. Pecite na 180 stupnjeva dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Grieskoch se obično jede preliven sokom od malina.

Domagoj Frisch

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensaklub.hr

Ostali članci