Salata od ljetnoga mediteranskoga povrća s grilanim škampima

Recept iz knjige Moja mediteranska dijeta Sensine suradnice dr. Lejle Kažinić Kreho. Dobar tek!

za 4 osobe

1 veća glavica zelene salate, oprana, osušena i grubo narezana
 1 crvena paprika
1 zelena paprika
1 veći krastavac
4 veće zrele rajčice, narezane na četvrtine
12 škampa
4 slana inćuna
3 češnja češnjaka
1 žličica kapra
2 žlice svježega peršina
1 žlica svježega bosiljka
3 žlice maslinova ulja
½ žlice balzamičnog octa

Mikserom izmiješajte inćune, češnjak, kapre, peršin, maslinovo ulje, bosiljak pa smjesu stavite na stranu. Zagrijte gril-tavu i ispecite škampe. U veliku zdjelu stavite sastojke salate. Prelijte je smjesom pa dodajte balzamični ocat, lagano promiješajte te po vrhu složite grilane škampe.

Lejla Kažinić Kreho, liječnica i nutricionistkinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensaklub.hr

Ostali članci