Romanska salata

Kozice, avokado, zelena salata, rajčica... Sastojci za idealan ljetni obrok

(za 2 osobe)
450 g rajčica
200 g svježih kozica
1 avokado (cca 200 g)
50 g zelene salate puterice
50 g nazubljene zelene salate
2 prstohvata soli
2 žlice maslinova ulja

Sastojci za preljev:
0,5 dl ekstra djevičanskog maslinova ulja
1 žlica rižina octa
½ čajne žlice sitno nasjeckanog đumbira
1 žlica vode
1 žlica svijetlog misa

Operite rajčice, narežite ih na ploške i posolite. Operite kozice i odvojite im glave od repova. U pola litre kipuće vode prokuhajte repove kozica, dvije minute. Ocijedite ih i ohladite toliko da možete oguliti kožicu. Očišćene repove prepecite na maslinovu ulju, dvije minute sa svake strane.

Očistite koru avokada, uklonite košticu i narežite ga na kockice. Salatu operite i usitnite. Na tanjure rasporedite ploške rajčica, prepečene repove kozica, kockice avokada i zelenu salatu. U posebnoj zdjelici izmiješajte sve sastojke za preljev i njime prelijte salatu.

Željka Fordren Jambrešić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensaklub.hr

Ostali članci