Proteinski doručak - dobar početak dana

Ujutro se izlučuju enzimi za proteine i masnoće pa je bolje jesti njih nego ugljikohidrate i šećere, kaže stručnjakinja za prehranu Dunja Gulin

Proteinski početak dana
Ovakav doručak volim ponekad jesti nakon treninga jer me zasiti bez naknadne težine u želucu. Jutarnja jela s povrćem osiguravaju dozu minerala i vitamina, ali bez šećera, kojima je bogat doručak s voćem.

2 pune šake sezonske salate i radiča
2 domaća jaja, svježe kuhana
2 žlice klica alfa-alfa, kresa ili rotkvice
1 mala mrkva, naribana
½ avokada, narezanog na kockice
sok ½ limuna
4 žlice maslinova ili lanenog ulja
nerafinirana sol

Jaja narežite na četvrtine pa sve pripremljene sastojke stavite u veliku zdjelu. Dodajte limunov sok, sol i ulje pa dobro promiješajte. Ako imate vremena, pustite da salata odstoji 15-ak minuta da se okusi prožmu. Poslužite uz šnitu beskvasnog kruha, a za malo jači proteinski doručak nakon napornijeg treninga dobro će doći i šnita dimljenog lososa.

Dunja Gulin

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensaklub.hr

Ostali članci