Mousse od lososa

Elegantno predjelo od lososa jednostavno je za pripremu, a vrlo atraktivno na stolu. Iskoristite ideju za obični nedjeljni ili blagdanski ručak

(ZA 4 OSOBE)
kuhano jaje
300 g dimljenog lososa
300 g kremastog sira
sok od pola limuna
naribana korica limuna
3/4 žlice sjeckanog kopra
2 žlice slatkog vrhnja
1 dl maslinova ulja
žlica ikre lososa
sol, papar

Četiri kalupa za soufflé obložite tankim kriškama dimljenog lososa. Za mousse u blenderu pomiješajte sir, ostatak lososa, limunov sok, koricu limuna, slatko vrhnje, maslinovo ulje. Umiješajte jako usitnjeno kuhano jaje. Dodajte kopar pa posolite i popaprite. Smjesom napunite lososom obložene kalupe, pokrijte plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku nekoliko sati. Prije posluživanja kalup s moussom preokrenite na tanjur i ukrasite ikrom.

Domagoj Frisch i Tamara Ganoci Frisch

Ostali članci